Web Analytics Made Easy - Statcounter

«گذر از مه» عنوان مجموعه مستندی کوتاه است که با موضوع کرونا و کادر درمان تاکنون از شبکه‌های مختلف سیما روی آنتن رفته است. «گذر از مه» در حقیقت یک ماه زندگی با ۱۱ سوژه مستقل در بیمارستان کامکار قم را تصویر می‌کند.

مهدی امینی ـ یکی از کارگردان‌های مستند «گذر از مه» ـ  با بیان اینکه این مستند جزو اولین مستندهای ساخته‌شده درباره کرونا است، درباره ساخت آن به ایسنا گفت: از اوایل اسفند ماه و شروع تب کرونا، مجموعه مستند کوتاه «گذر از مهر» کلید خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مستند ۱۱ قسمت است و ما ۱۱ سوژه داشتیم. سوژه‌های این مجموعه مستند همگی از کادر درمان، بیماران و نیروهای جهادی انتخاب شده‌اند. این افراد خودشان بچه‌های کوچک یا پدر و مادر بیمار داشتند اما با تمام وجود زحمت کشیدند و عرصه را خالی نگذاشتند. آن‌ها خیلی گمنام و بدون سرو صدا کار کردند. در بدترین شرایط خطیرترین کار را تقریبا در سکوت محض انجام دادند. بدون ایجاد هیچ موج و کمپین و طلب حق و حقومی. این‌ها فرهنگ ایرانی را به‌خوبی به نمایش گذاشتند و کارشان ما را به یاد تمدن چند هزار ساله خودمان می‌اندازد که پر از مهر و همیاری است.

این کارگردان با بیان اینکه با ساخت مجموعه مستند به گونه‌ای به کادر درمان ادای دین کرده است، گفت: ما بخشی از این لحظات عاطفی انسانی را به تصویر کشیدیم و از این بابت خیلی خرسندیم. ما جزو اولین گروه‌های مستندسازی در زمینه کرونا بودیم و بعد از چند هفته گروه های دیگر هم شروع کردند.

امینی ساخت برنامه در شرایط دشوار شیوع بیماری آن هم در فضای بیمارستان را کاری دشوار عنوان کرد و گفت: من چون ساکن قم هستم  از قبل علائم بیماری را داشتم و فکر می‌کنم کرونا را از سر گذراندم برای همین در روزهای ساخت برنامه دچار مشکل نشدم اما ما تمام نکات ایمنی و بهداشتی را طی تصویربرداری که حدودا یک ماه زمان برد رعایت می‌کردیم. ما ماسک، دستکش و عینک‌های مخصوص را استفاده می‌کردیم.

این مستندساز درباره ادامه فعالیت‌هایش برای ساخت مستند با موضوع کرونا، توضیح داد: یک مستند بلند سینمایی هم به اسم «تنگنای» و با موضوع کرونا تولید کردیم که با همکاری مرکز گسترش سینما مستند و تجربی ساخته شده است. قصد ادامه مستند «گذر از مه» را نداریم اما تصمیم داریم در قالب یک مجموعه مستند، برنامه‌ای براساس تاریخ شفاهی و حواشی کرونا بسازیم.

به گزارش ایسنا، «گذر از مه» توسط جلال یقموری تصویر برداری شده و کارگردانی این کار مشترکا توسط جلال یقموری و مهدی امینی انجام شده است. همچنین مهدی مطهر تهیه‌کننده این مستند بوده و حسین نصیرپور، جلال یغموری، سید رسول نبوی، امین محقق، مجتبی طاهری و نصرالله یقیمی کار تدوین این مستند را انجام داده اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مجموعه مستند گذر از مه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۰۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)

حیدری ابهری در کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» روایت‌های کوتاهی را بر اساس منابع پژوهشی و قرآنی درباره زندگی بنیانگذار مکتب تشیع برای کودکان آورده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مجموعه‌ 14 جلدی «من اهل بیت(ع) را دوست دارم»، اثری از حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری است که تلاش دارد در بستری تاریخی، سبک زندگی اهل بیت(ع) را برای کودکان روایت کند. نویسنده برای نگارش این اثر که از سوی نشر جمال منتشر شده، به سراغ منابع متعدد قرآنی و روایی رفته است. هانیه عدالتی، فعال حوزه کتاب، در یادداشتی به معرفی هشتمین مجلد این مجموعه پرداخته؛ جلدی که در آن زندگی رئیس مذهب تشیع، امام صادق(ع) روایت شده است. یادداشت او را می‌توانید در ادامه بخوانید:

امام صادق(ع) در زمان خودشان شاگردان زیادی پرورش دادند و بسیاری از دانشمندان از اقصی نقاط دنیای اسلام برای مسائل علمی به ایشان مراجعه می‌کردند و در جلسات درس امام(ع) شرکت داشتند. کودکان و نوجوانان ما می‌توانند در علم‌آموزی و دیگر فضائل اخلاقی و تربیتی ایشان را الگوی خود قرار دهند. کتاب‌های داستانی با محوریت شخصیت و زندگی امامان معصوم(ع)، بستر تربیتی و آموزشی خوبی برای برای کودکان و نوجوان هستند. در این داستان‌ها علاوه بر اینکه کودک با امام(ع) آشنا می‌شود، به طور غیر مستقیم اخلاق و صفات پسندیده را هم می‌آموزد.

نشر جمال مجموعه‌ 14 جلدی «من اهل بیت (ع) را دوست دارم» را منتشر کرده و در هر جلد به زندگی‌نامه‌ یکی از اهل بیت (ع) می‌پردازد. نویسنده‌ این مجموعه، حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده و محقق در حوزه‌ تعلیم و تربیت کودکان است و آثار متنوعی در زمینه‌ ادبیات دینی کودکان و نوجوانان دارد.

کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» هشتمین جلد از این مجموعه است. مبنای کتاب بر پایه‌ مودت و دوستی اهل بیت(ع) است و کتاب با این جمله شروع می‌شود؛ من امام صادق(ع) را دوست دارم. بعد از آن در معرفی امام به عنوان امام ششم شیعیان به پدر و مادر آن حضرت که امام باقر(ع) و بانو ام‌فروه بودند و جایگاه والای مادر امام از زبان خودِ امام اشاره شده است. یکی از راه‌های ایجاد رابطه‌ دوستی و مودت در جان کودکان نسبت به امام، شاد کردن آنها در شادی اهل‌بیت است. اولین صفحه‌ کتاب، تصویر کودکانی است که به مناسبت 17 ربیع‌الاول که میلاد پیامبر(ص) و امام صادق(ع) است جشن گرفته و خوشحال‌اند. حُسن سلیقه نویسنده و تصویرگر کتاب، حکیمه شریفی در این رابطه ستودنی است.

دوران امامت امام صادق(ع)، همزمان با درگیری حکومت‌های بنی‌امیه و بنی‌عباس بود و این تحولات فرصتی به حاکمان وقت برای سختگیری و ایجاد محدودیت برای شیعیان نمی داد. امام صادق(ع) از این فرصت ایجاد شده استفاده کردند و علوم اسلامی را گسترش دادند و شاگردانی، عالم و دانشمند تربیت کردند. نویسنده این موضوع را به زبان ساده و قابل فهم برای کودکان توضیح داده و در نهایت دلیل معرفی کردن امام صادق(ع) به عنوان رئیس مذهب شیعه را بیان می‌کند.

زمانه زر و زور و گل محمدی!

حیدری ابهری نمونه‌هایی از سبک زندگی امام صادق(ع) در قالب روایت کوتاه آورده تا کودکان با ابعاد متفاوت زندگی ایشان آشنا شوند. در یکی از این حکایت‌ها، از کار کردن و تلاش امام برای به دست آوردن هزینه‌های زندگی، داستانی آورده است. در حکایتی دیگر ضمن آشنایی مخاطب با علم غیب امام، تأکید ایشان را بر احترام به مادر بیان می‌کند. آگاهی از مسلط بودن امام(ع) به تمام زبان‌ها قطعاً برای کودکان جالب و شگفت‌انگیز خواهد بود. در این مورد نمونه‌ای از سخن گفتن امام(ع) به زبان فارسی آورده شده است.

در نهایت، موضوع مسموم شدن و شهادت امام(ع) بیان می‌شود تا مخاطب با سیمای واقعی دشمنان اهل بیت(ع) آشنا شود و بداند که دین اسلام، آسان به دست ما نرسیده است. آخرین ساعات حیات امام صادق(ع) و سفارششان به نماز این‌چنین به تصویر کشیده شده است:

«او در آخرین ساعات زندگی اش، چشمانش را باز کرد و به خانواده‌اش فرمود: همه‌ خویشانم را نزد من بیاورید. انگار امام(ع) کار مهمی با آنان داشت. وقتی خویشاوندان حضرت آمدند، امام(ع) در مورد اهمیت نماز با آنها صحبت کرد. حضرت به آنها هشدار داد که هرگز نسبت به نماز بی‌توجه نباشند و آن را سبک نشمارند.»

در پایان کتاب معرفی مختصر و شناسنامه‌ای و سه نمونه از سخنان نورانی حضرت آمده است کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» درکتابنامه‌ رشد آموزش و پرورش معرفی شده و مناسب کودکان 8 تا 12 سال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • بنیاد حکیم طوس راه اندازی خواهد شد/ ساخت فیلم و مستند درباره فردوسی در دستور کار است
  • هفته‌ای پر از مستند‌های جذاب در شبکه افق
  • اهدای زندگی دوباره به ۴ بیماربا اهدای عضو در مشهد
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • مجموعه مستند «پا به ماه» از شبکه ۲
  • خبر‌های رسانه - ۱۵ اردیبهشت
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • مستندی نیم‌‎ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برد
  • پخش مستندی که ساخت آن پنج سال طول کشید/ «نائب الامام» در شبکه افق